Rijinstructeur met engelengeduld

Omdat ik dingen heel langzaam onder de knie heb, heeft het voor mij een hele tijd geduurd voordat ik eindelijk mijn rijbewijs in ontvangst kon nemen. Ik heb hier heel hard mijn best voor gedaan, en heb hier ook heel veel hulp bij gehad. Grote dank gaat uit naar Marco Possemis. De rijinstructeur die onophoudelijk in mij geloofde tijdens mijn rijles bij Rijschool Motion in Almere

Ik was mijn eerste 30 rijlessen echt een gevaar op de weg. Ik reed of te hard of te zacht, het schakelen ging niet goed, en rotondes waren al helemaal een drama. Gelukkig voor mij, en ook voor hem, was mijn rijinstructeur de rust zelve. Hij was kalm en had engelen geduld. Nog niet een keer heeft hij met zijn ogen gedraaid als ik iets voor de 100e keer opnieuw fout deed en of uitgelegd moest krijgen. Stap voor stap nam hij alles keer op keer rustig met mij door, net zo lang totdat ik het eindelijk snapte.

Ik heb mijn rijbewijs niet binnen 40 lessen gehaald, ik denk dat ik er wel 80 heb gehad. Dit maakte hem niet uit. Gelukkig maar, want dit zorgde er voor dat ik me op me gemak voelde en dus niet nog meer fouten ging maken die ik helemaal niet had hoeven maken. Kleine foutjes die door de zenuwen komen, en dan misschien wel hele grote fouten worden.

Buiten dat mijn rijinstructeur kalm, vriendelijk en geduldig was had hij ook interesse in hoe het met me ging buiten mijn rijlessen om. Hij vroeg dingen over mijn opleiding en werk, en wat mijn hobby’s waren. Zo waren de rijlessen niet alleen leerzaam en goed, maar ook nog eens gezellig. Ik had 2 keer per week anderhalf uur rijles. De tijd vloog voorbij. Ondanks dat ik helemaal niet goed was achter het stuur, vond ik de rijlessen alsnog erg leuk!