Wasmachine centrifugeert niet meer

Het kan zijn dat je een was aan het draaien bent en denkt: normaal maakt dit toch veel meer herrie? Misschien centrifugeert uw wasmachine dan niet meer. Maar hoe komt dat dan? Is de wasmachine nu kapot? Dat hoeft volgens de WitgoedReparatieCentrale.nl niet altijd zo te zijn.

Een veel voorkomend probleem is dat de trommel te zwaar beladen is. Het gewone draaien van de trommel gaat dan goed, maar verder lukt het niet meer. De wasmachine kan de kracht niet opbrengen om de trommel zo snel te laten draaien. Het scheelt natuurlijk of je een was draait met alleen maar handdoeken, of een was met alleen maar sokken. Handdoeken zuigen zich vol met water waardoor ze erg zwaar worden. Sokken zullen in verhouding veel lichter blijven.

Wat ook zo kan zijn, is dat er aangekoekte zeepresten zijn blijven zitten in de wasmachine waardoor deze niet meer kan centrifugeren. Ook dit is niet moeilijk op te lossen, maar het is wel erg vervelend. Wat je kunt doen, is de wasmachine laten draaien met azijn erin. Dit ruikt natuurlijk niet lekker, maar reinigt de wasmachine wel.

Wat ook zo kan zijn, is dat er een onderdeel van de wasmachine vervangen moet worden.
De lagers van een wasmachine kunnen bijvoorbeeld verslijten. Als dit zo is, moeten deze vervangen worden. De lagers zorgen ervoor dat de trommel soepel kan draaien. Als de lagers versleten zijn dan draait de trommel dus niet meer goed, of helemaal niet. De lagers moeten dan dus vervangen worden.

Je kunt de lagers zelf vervangen, maar dat is nog een vrij lastig karwei. Wat je ook kunt doen, is een witgoedspecialist bellen. Deze weet hoe wasmachines werken en hoe deze gerepareerd moeten worden. Ook hebben zij het juiste gereedschap voor de reparatie. Dan ge je jezelf toch niet in het zweet werken?